Sesi Temuramah Hamis

Kerana saya tiada masa untuk hadiri temuramah untuk majalah-majalah hiburan apatah lagi majalah sekolah, marilah saya berangan ada orang nak temuramah saya dengan soalan-soalan panas, pedas dan menarik (macam gambaran masak lemak ketam). Mungkin tak patut panggil temuramah sebab saya bukannya kategori ramah kalau pertama kali jumpa. Temulawak boleh? Atau temujanji? Sebab saya kan janjirock.


Soalan: Lima perkara yang kami tidak tahu tentang anda?
Hamis: Apa ini? Kahwin dengan saya dulu.

Soalan: Apakah perkara yang anda malu untuk mengaku bahawa perkara tersebut buat anda sangat teruja?
Hamis: Bila lecturer kata "Okay saya nak bagi kamu assignments". Atau bila terasa nak buang air besar. Eh termengaku pula. Delete delete. BACKSPACE SEKARANG.

Soalan: Apakah perkara yang anda kadang-kala kesali kerana tidak memilikinya?
Hamis: Kemahiran untuk menipu. Emak selalu kata saya tidak pandai menipu (sebab bila dia merajuk dengan bapa, dia nak saya mainkan peranan). Kemahiran menipu saya sungguh lame sehingga kalau Brad Pitt ajak rompak bank, saya akan jadi karakter pertama yang mati dulu dalam Ocean 14.

Soalan: Apakah soalan lazim yang anda selalu tujukan apabila dibawa keluar berjalan?
Hamis: Kepada ibu bapa, "Ini jalan apa?" (Semangat nak hafal jalan sebelum ambil lesen. Amalan terpuji). Kepada sesiapa yang bertanggungjawab ke atas saya waktu kerja, "Is this place halal?". Kepada rakan taulan, "Agak-agak berapa jam lagi sampai?". Kepada pemandu bas atau LRT, "Dah boleh turun ke?".

Soalan: Ciri-ciri lelaki idaman anda?
Oh okay, maaf temuramah/lawak/janji terpaksa dihentikan kerana Hamis nak cuba baca buku. Sehingga berjumpa di isu keluaran depan!

No comments:

Post a Comment