Here comes The Supermodel of phones


Untuk menyenangkan semua pencari talipon bimbit, penggemar teknologi dan fesyen, marilah kita menterjemah dan meringkaskan LG CHOCOLATE BL40, Phone Reviews by The Fashion Experts.


Charlotte Sinclair, Commision Editor, Vogue Magazine.
Charlotte ialah pengguna iPhone okay. Dia membuat statement “LG telah mencipta satu persaingan yang kuat bagi iPhone”. Dia juga terkesima akan kewujudan aplikasi kamera 5 megapixel dan video kamera yang berfungsi betul-betul macam video kamera, dengan fungsi zoom dan kontra segala. Tapi penekanan dalam reviewnya ialah dia betul-betul berasa phone ini sangat senang diguna. Serius. Dia tulis ini dua kali, “It’s really easy to use” “Really easy to use”.


Maka ini harus direkemen kepada orang yang malas nak godek phone untuk belajar lebih lanjut. Sebab ia sangat senang nak guna, harus rekemen kepada ibubapa.
Dylan Jones, Editor, GQ Magazine.
Ha Dylan ini lah yang melabel talipon bimbit ini sebagai talipon bimbit bak peragawati. Kerana LG Chocolate baginya sangat berkilau, searus dengan trend dan sangat slim. Memang seperti supermodel! Dia taksub dengan kepanjangan talipon bimbit ini dan kelebaran skrinnya (wide-screen display). Dylan juga membuat statement “And for what it's worth I like it a lot more than the i-Phone”. A lot more ya kawan-kawan.
Mansel Fletcher, Style Editor, Esquire Magazine.
Nama jawatan pun Style Editor, mestilah Mansel ini peka dan tekankan kecantikan luaran. Dia sukakan jalur merah di hujung LG Chocolate yang berkontra cukup hebat dengan warna hitam berkilat talipon tersebut. Dia kata, apabila dicampak ke dalam beg, dan tenggelam ke dasar beg, memang sangat senang nak cari! Statement beliau "There are alot of phones on the market, but the Chocolate quietly stands out, which is much the best way in my book". Dia tak sangka, kecantikan luaran ini, sejajar pula dengan kecantikan dalamannya (fungsi).


Ha hebat tak hebat? Mari gembar-gemburkan lagi kehebatannya.
Marrisa Bourke, Creative Editor, ELLE Magazine.
Marissa sukakan the fact that ia kaliscalar (scratchproof). Kerana orang yang paling ganas pun boleh gunakan talipon bimbit ini. Malahan kamera ia datang dengan lens Schneider-Kreuznach serta fungsi flash. Marissa kata, ha bolehlah tangkap gambar terus upload dalam blog fesyen anda. Paling tak boleh blah, statement beliau “The LG chocolate scores 10 out of 10 for looks, style and performance. It's a must-have."
Semua menyanjung rekabentuk dan keunggulan paparan grafik phone ini. Oh juga kepanjangannya. Personally, why I like it longer? Mestilah sebab bila browse internet tak perlu scroll ke tepi ke tepi (-_-“) dan ke tepi lagi.

No more ke tepi ke tepi *emoticon talk to the hand*


Sumber, klik sini untuk info lanjut.

Nak menang LG Chocolate? Kena menang, sebab nak beli terpaksa ikat perut, sebiji RM2,199 hoh. Hanya perlu tulis entri kreatif bertajuk “Why I like it longer”, kemudian letak gambar (di bawah ini) di hujung entri anda dan submit link ke: whyilikeitlonger@nuffnang.com.CEPAT SERTAI PERTANDINGAN TAMAT 14 FEBRUARI 2010.No comments:

Post a Comment