Cara membezakan kawan sebenar dan kawan tak sebenar

Ada beberapa cara bagi menguji kesanggupan seseorang untuk menjadi sahabat handai anda. Hari ini, kita akan membincangkan tentangnya. Apa yang anda perlu ialah:

1. Ketiadaan kereta.
2. Jikalau ada kereta pun, ketiadaan lesen memandu.
3. Rumah atas bukit.
4. Tol RM 2.60 dan ke atas untuk ke rumah anda.
Contoh 2

Dan yang terbaru, apabila sedang menjaga bayi, door bell di tekan. Kemudian keluar rumah dan nampak ramai contractor hot.

Sungguh mengharukan.


Ceritanya begini, pagi-pagi lagi, plan mereka untuk makan tengahari telah diberitahu kepada I. I nak sangat ikut tapi sedang menolong emak rebus ayam nak buat nasi ayam sambil mendukung bayi yang dijaga (ceh saja nak buat kelihatan busy dan hebat). So I beritahu mereka, "Never mind you guys just go ahead without me, go.., just go.." T_T


Lalu mereka pun lepak di Kopitiam mana tah, seperti gambar di atas. Dari kiri cepat jalan. Eh tak tak. Dari kiri Wyda, Nad dan Aca. Seterusnya dialog tersebut mengambil tempat *cipta.


Wyda: Eh kawan-kawan, bosan pula tiada kawan kita yang vogue itu.


Nad: Benarlah kata awak Wyda, rindu betul terhadap Hanis Zalikha.


Aca: Jikalau begitu, marilah kita mendaki bukit untuk ke rumahnya. Mari semua!


Hahahaha okay okay jangan maki aku hahahaha.So diorang pun datang lah rumah I nak ambil I bawa pergi main jauh-jauh. Sementara tunggu I uruskan bayi mereka lepak di pondok depan rumah yang contractor selalu lepak. Kemudian kami pun menuju ke sebuah restoran ternama. Ketika dalam perjalanan,


Look mom, Imma boy!


Tak reti buat muka cheeky sejak kecil lagi, jadi muka Chicky KFC.Okay dah sampai! I belanja! Ceh mentang-mentang semua dah makan kat kopitiam mana tah, terus offer nak belanja, maka semua kata takpelah kami order air saja. Dalam hati: YES.


I tak paham candid nih I tengah buat apa. Macam tengah buat magis nak tipu budak kecik bahawa ibu jari telah putus.


I benci gambar I senyum. Macam sesi bertemu peminat. Hahaha jangan maki aku hahaha.Gambar tersepit.
Meet Aca. Ada dalam satu gambar tuh, memang muka dia obvious tengah buli I, tapi I lupa nak upload.


Pastu habis buli, dia akan buat snap dengan tangan. Halah nak snap-snap bak datang ah card Snap. Ingat lagi habis UPSR semua bawa Snap dan Old Maid ke sekolah (-_-")


Selepas sesi berchitchat Azwan selesai, semua bercadang untuk lepak rumah I pula, gomol kucing dan bayi.

Rempit dalam cubaan mencori kereta.


I suka gambar ini sebab macam dari filem ape tah. I yang tangkap biaser ler. Tapi Ein si poser spoil kan filem I.Selesai semua baju dilekatkan dengan bulu kucing, kami ke luar rumah untuk sesi bergambar percutian.

Gambar percutian.


Gambar percutian 2.
Kenangan manis kau dan aku.
Itu dia tadi, perjalanan cerita Reunion The OMGs. Haha gila geli nama geng The OMGs. Siapa tah bagi, tsk. Pengajaran cerita? Hargailah sahabat handai anda dan cepat-cepat ambil lesen supaya anda juga dapat menjadikan hari mereka (EIN, WYDA, ASLIZA, NAD, SYAKIRA, ACA, AIDA) ceria.No comments:

Post a Comment